IN THE PARADISE 1

Heippa taas!
En ookkaan hetkeen ehtinyt kirjottaa. Siihen mulla on kyllä syy. Vietin nimittäin joululomaa Thaimassa, Khao Lakissa. Yritin ottaa mahdollisimman paljon kuvia ja kyllä niitä ihan kohtuulliset parisataa tulikin. Tohon määrän en siis edes lisännyt kuvia jotka otettiin äitin pokkari-kameralla. Niitä ei siis ainakaan tässä postauksessa näy, mutta luulen että tästä reissusta riittää juttua kahteenkin tekstiin. Laitan tähän kuvia suurinpiirtein aikajärjestyksessä ja kerron niiden myötä vähän loman etenemisestä.



Mistä ulkomaanmatka alkaa? No tietenkin lentokentältä (tai juna-asemalta jos niikseen tulee). Niin alko meiänkin reissu Helsinki-Vantaalla ihmetellessä että mihinkäs portille sitä täytyykään mennä. No, kyllä se portti sitten löytyi ja turvatarkastuksesta selvittiin hienosti, tosin sisko vähän säikähti kun oli vahingossa unohtanut askartelusakset mukaan ja vartija tuli niistä kyselemään. Sakset saatiin pitää kun olivat niin pienet ja tylsäteräiset ja sitten matka jatkuikin kohti loungea.


Lounge oli siis tällänen erillinen tila lentokentällä joka kuului premium-luokan matkustajille. Siellä saatiin syödä ja juoda niin paljon kun jaksettiin ja kaikki kuului hintaan.


Loungesta jatkettiin matkaa laiturille josta kone lähti kohti Thaimaata.



Oli aivan pakko otta kuva tosta juomapullosta, ensimmäinen maistiainen Thaimaasta.


Elokuvia joita lennolla oli mahdollista katsoa.


Alkuun saatiin oikein hienosti suklaata ja mehua ja aikuisille shampanjaa. Samalla siinä tuli selailtua tax-free kaupan esitettä.


10 tunnin lentomatka sujui oikein kivasti nukkuessa ja viihdejärjestelmän parissa. Katsoin menomatkalla kaks leffaa jotka olin jo aiemmin nähnyt, eli 'The fault in our stars' ja 'The other woman'

perillä Phuketissa, ja vielä oli parin tunnin bussimatka Khao Lakiin edessä. Se ei tuntunut enää missään koska torkuin yli puolet matkasta.


Tältä näytti meidän hotellin piha. Meillä oli neljän hengen bungalow mikä oli yllättävän suuri verrattaessa esimerkiks suomen hotellihuoneisiin.


Tää kukka oli pakko kuvata koska se oli vaan niin hauska.


Khao Lakin keskusta


Tässä myös hotellilta kuvaa


Ja heti ekana päivänä lähdettiin kävelylle rantaan pikkusiskon jäädessä hotellille nukkumaan.


Meidän rannan kohdalla oli paljon mustaa hiekka joka siis on ilmeisesti hiukan magneettista tai jostain tulivuoresta peräisin. (huomatkaa lähde: wikipedia :'D)



Toi hiekka oli siis aivan kuin tavallinenkin rantahiekka. Väri vaan oli eri


Koska Khao Lak on Andaman meren puolella, sieltä löyty myös puu joka oli ns. muistomerkkinä 2004 Intian valtameren Tsunamissa menehtyneiden muistolle.


Ja toiena päivänä lähdettiinkin sitten koko perheen voimin rannalle ja iskän kanssa kävelin melkein koko rannan toiseen päätyyn saakka.





Kun sitten tultiin takas päin niin käytiin juomassa coconut shaket rantabaarissa.


matkan aikana musta tuli jääkahvien ja muiden vastaavien suurkuluttaja vaikka sitä oon ollu vähän muutenkin mutta tuolla oli vielä niin paljon halvempaa.


myös jätskiä tuli syötyä useempaan otteeseen


kuningas on thaimaalaisille hyvin tärkeä ja siks hänen kuvia löytyy lähes joka talon edustalta ja teiden varsilta


enkä tiedä missä olisin koskaan nähnyt niin paljon pieniä sisiliskoja kun Thaimaassa. Ilmeissti ne syö ötököitä ravintoloissa ja muutenkin.


Öinen Khao Lak ja mun suosikki puu koko kaupungissa. Noi lyhdyt oli ihan superihania♥



Nää on meidän hotellin altaalta yövalaistuksessa. Näitä kattelessa tulee kyl ikävä takas.


Onnistuttiin saamaan jopa ilmaan tollanen lyhty sen jälkeen kun oltiin ensimmäinen tiputettu veteen:'D Noita ostettiin myös kotiin. Oli ne sen verran ihania


Tsunamista löyt varotuksia joka puolella ja sinne oli myös rakennettu erilliset evakuointitiet uuden vastaavan sattuessa.


Khao Lakissa tää tsunami juttu näky myös muistomerkkipuistossa 


Tää poliisilaiva oli tullut tonne useemman kilometrin päähän sisämaahan aallon mukana


siellä myös järjestettiin 26.12. 10-vuotis muistojuhla. Noissa seppeleissä luki kaikki maat josta oli tsunamissa porukkaa jotka ei koskaan palanneetkaan hengissä kotiin.


tää on se varsinainen muistomerkki jonka mä ainakin visioin päässäni kuvaavan sitä aaltoo joka tappo useita ihmisiä. Tosin toihan ei siis oo oikeissa mittasuhteissa mutta ehkä toi piikki tuolla kuvaa sen aallon korkeutta tai sit mä kuvittelen jotain omiani


Tältä näytti 'aallon' sisällä


ja kulkukoiria tuolla pyöi useita kymmeniä ton muistomerkkipuiston alueella


Sitte päästäänki jo Phuketin reissuun. Otettiin taksi ja ajeltiin Phuketiin vanhaan kaupunkiin, tollaselle temppelille ja ostoskeskukseen



en ihan ymmärtäny miks nää tyypit liimaili aitoo lehtikultaa noihin patsaisiin mutta kai ne uskoo et sitten buddha suojelee niitä tai jotain


tässä on kuvia vanhastakaupungista joka oli kyl tosi nätti paikka


tälläset pienet yksityiskohdat oli tosi kivoja


montako kertaa ootte nähny suomessa 100% kypäräpakko-kylttejä



Phuketin ostoskeskus oli upee mutta mua jäi harmittamaan että aikaa oli niin vähän etten ehtiny kunnolla kierrellä mutta tonne meen kyllä varmasti takas vielä. Toinen juttu mikä ärsytti oli se että victoria's secretin liikkeestä olin suunnitellu ostvani tuliaisia mutta se olikin sitten kiinni



Oreo frappe??? Oi kyllä!! ♥____♥


Matkalla takasin alkokin sitten sataa.



Tässä olikin jo nää ensimmäiset kuvat. En osaa sanoo millon loput tulee mutta eiköhän ne tässä muutaman päivän sisään jos vaan ehdin.

Kuulemisiin! ♥:Laura


Kommentit